Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 8 – Môn Tiếng Anh – Mã đề 031612

Đang tải...

KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI THỊ XÃ

MÔN: TIẾNG ANH 8.

Thời gian làm bài: 120 phút.

–––––––––––––––––

A. Vocabulary

I. Circle the best answer A, B, C, or D

1. To jog means to…………………………..
A. work hard B. run fast C. run slowly D. work carefully
2. To quit means to…………………………..
A. give up B. start C. begin D. sleep
3. To reduce means to………………..
A. increase B decrease C. destroy D. rise
4. To assist means to……………………….
A. hire B. like C. hate D. help
5. I am looking forward to……………you some day .
A. seeing B. saw C. see D. sees
6. The opposite of failure is……………….
A. success B. difficulty C. pride D. harm
7. The opposite of enemy is……………….
A. army B. friend C. dog D. cat
8. The opposite of agree is……………….
A. fly B. dream C. refuse D. grow
9. What is she doing?
A. Nothing B. Doing C. Feeding D. Sweeping
10. Ba is sociable but his brother is quite …………..
A. outgoing B. shy C. generous D. kind

II. Complete the following sentences with the correct form of words with the capital words at the beginning at sentences.

11. All ……………between Paris and Hanoi have been cancelled due to fog

  FLY      ……………………….

12. There is plenty of………………for young people in this city.

 ENTERTAIN   ……………………….

13. It’s ………………… to complain; you won’t get your money back.

 USE      …………………………..

14. During his……………….. the family used to live in the country side.

 CHILD      ………………….

15. He is such (a/an )……………….person that no one likes him.

 HELP    …………………………

B. Grammar and Structure

I. Choose the best answer to fill in the blank

16. My friend ………….. the answer to the question now.
A. is known B. know C. is knowing D. knows
17. I think I’ll buy this pair of shoes. They……………. me really well.
A. fit B. are fitting C. have fit D. are fitted
18. I’ll tell my uncle all the news when I …………… him.
A. will see B. am going to see C. see D. shall see19. I’ve got my key. I found it when I …………….. for something else.
A. looked B. have looked C. looking D. was looking
20. “All these photographs ………………. with a very cheap camera,” he said.
A. have taken B. take C. were taken D. were taking
21. I wondered ………………. the tickets were on sale yet.
A. what B. whether C. when D. where
22. Dinner will be ready soon. Can you please ………….. the table?
A. lay B. put C. make D. take
23. Our neighbors are very …………………. on camping holidays.
A. interested B. fond C. eager D. keen
24. There are some one following us. I think we …………………………………..in this area.
A. are following B. are followed
C. follow D. are being followed
25. Walt Disney ………………….. the character of Mickey Mouse
A. was created B. is created C. creates D. created .
26. Would you like to go to the cinema? –No, thanks. I’d…………stay at home.
A. better B. like C. rather D. prefer
27. Did they ask you what examinations you’ve……………..?
A. succeeded B. passed C. overcome D. obtained
28. The Caspian Sea, a salt lake, is…………… any other lake in the world.
A. larger than B. largest C. the largest D. the larger than
29. Most people prefer…………..money to…………….it.
A. spend- earn B. spending- earn C. to spend – earning D. spending- earning
30. Our teacher made us…………….harder.
A. working B. to work C. work D. works
31. The plane will………………..in a few minutes.
A. take off B. land C. group D. both A&B
32.The teacher told the student ……………
A. what to do that B. how to do that C. which to do that D. by how to do that
33. He is used to …………….in public.
A. the speaking B. be speaking C. speak D. speaking
34. Do you think I should practice………..English every day?- Yes, if you want to improve it.
A. on listening B. to listen C. listened D. listening
35. I am not old enough ………. the car.
A. driving B. drive C. drove D. to drive

II. Choose the word or phrase that needs correcting

36. Peter, I’d would like you to meet some very special people

37. It is greatly to be with you on such a lovely day

38. Would you mind to go to the local bookshop    to get me some papers?

39. I think I prefer country life   more than city life

40. Thanks for invite me to the water – fetching contest of your school

III. Complete the text with the verbs in brackets. Use the passive form

Wiki Website

“Wiki” means “quick” in Hawaian. The word is used to describe websites that …………..(41. write) by people who use the site. Anyone who visits a wiki website can add or change the information on the page. The first wiki website ………………..(42. create) by Ward Cunningham in 1995. Since then, wiki guidebooks , wiki dictionaries and wiki encyclopedias ……………….(43. publish) on the Internet. The most popular online encyclopedia is “wikipedia” . Over 22 million entries …………….(44. add) since it started, and it is now the most detailed encyclopedia in the world. According to the create or of  Wikipedia, the work ………………(45. do) by 20. 000 people who regularly edit the pages. The amazing thing is that the information is completely free.

41……………………….42……………………………43………………………………….

44………………………………………45………………………………………………….

C. Speaking

I. Matching the question in column A with the suitable answer in column B

A

B

46. What do you think this machine is for?

47. Would you mind if I opened the door?

48. Would you like to go through the departure lounge?

49. What does the countryside look like?

50. What does he look like?

A. Yes,  sir

B. Tall, thin, short curly hair

C. I have no idea.

D. Too quiet.

E. Please go ahead

 

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others:

1. A. worked          B. naked                      C. looked                 D. attacked

2. A. engineer       B. excited                    C. experiment          D. exhibition

3. A. teammate     B. speaker                   C. bean                      D. overhead

4. A. furious         B. purpose                  C. surf                         D. turn

5. A. deny              B. deposit                    C. benefit                   D. respond

C. Reading

I. Fill in the blanks with suitable word

celebration, custom, gather, gifts, midnight, particularly, symbolize, ring, bring, display

In Scotland, the biggest …………..(56) of the year is “Hogmanay”. “Hogmanay” is the Scottish word for New Year’s Eve. On 31st December in Edinburgh, there is an enormous firework ……………(57) at the castle and they play live music in the park. Thousands of people …………….(58)  in the streets , coffees and bars. Then at 12 o’clock, church bells ……………….(59) all over the city. After midnight people go “first footing” . This is a Scottish …………..(60) that dates back hundreds of years. “First footing” is visiting your neighbours  after ……………..(61) on New Year’s Eve. The visitors must step into the house with their right foot step first, to ……………..(62) good luck. Traditionally, the visitors bring three ……………….(63) : a piece of coal, a piece of “short bread” ( a Scottish biscuit) and a little whisky. The gifts ………………….(64) warmth, food and happiness. If the first person who visits your home after midnight is a man with dark hair, that is …………….(65) lucky.

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

II. Read the passage and choose the best answer in the blanket.

            For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the whole idea quite terrifying, (66)…………. flying is no more dangerous (67)…………… any other form of travel and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most accident occurs (68)………….. taking off and landing when (69)………… decisions are vitally important.

            The people (70)………… job it is to look (71)……….. the passengers, the stewards and stewardesses play an important part in helping passengers to (72)………….. safe and comfortable. Indeed for many passengers being (73)………… such care of is all part of the total experience. (74)………… other form of travel involves waiting for people in quite the same (75)………. with food, drink, newspapers, magazines, music, and even video films.

  1. A. although        B. too            C. and                     D. because
  2. A. than             B. as                C. then           D. with
  3. A. while            B. during           C. for                D. through
  4. A. leader’s          B. chief’s              C. driver’s               D. pilot’s
  5. A. whose         B. which               C. their                    D. that
  6. A. for             B. up          C. after                  D. round
  7. A. feel             B. rest          C. experience        D. lie
  8. A. given          B. kept             C. shown                D. taken
  9. A. Any           B. No          C. All               D. Not
  10. A. sort          B. kind            C. way               D. part

D. Writing

I. Use the words given to make meaningful sentences.

  1. Early this morning/ children/ decide/ go/ a run.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. Life/ country / definitely / changing / the better.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. The date / meeting/ will/ have to/ change/ tomorrow.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. Tom / have / shower / telephone / rang.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. Last year / we /spend / week / My Son / and / I not want / leave.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. Watching / television / consider / most / popular / kind / entertainment / nowadays.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. After /many / experiments / finally / first / successful /flight/ make / by / Wright brothers.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. My grandfather / used / tell / stories / until / we / fall / asleep.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. I / used / collect / shells / when / be / kid.

……………………………………………………………………………………………………………………..

  1. My uncle / move / Ho Chi Minh City/ 1987/ and / live / there / then.

……………………………………………………………………………………………………………………..

 II. Rewrite the following sentences so that it has a similar meaning to the first

86. Tom works hard as a student

Tom ………………………………………………………………………………

87. It is good exercise to run a mile a day

Running ……………………………………………………………………………

88. It’s a great pleasure to be with you.

Being ……………………………………………………………………………….

89. We didn’t see her at all.

She …………………………………………………………………………………

90. Tom is not as tall as Peter

Peter ……………………………………………………………………………….

91. Her father asked her if she would go to the cinema with her friend

Her father asked her: “………………………………………………………………”

92. The step- mother doesn’t treat the little girl in a normal way.

à The little girl ……………………………………………………………………..

93. Do you mind my smoking?

   Do you mind………………………………………………………………………..

  1. No one works harder than Barbara.

    Barbara ………………………………………………………………..

  1. He told his customer : “ Please bring it back if it doesn’t fit well”

       He told ……………………………………………………………………………

  1. The last time we saw him was in 1988.

      We haven’t…………………………………………………………………………

  1. Peter spent 3 hours on repairing his computer.

       It took………………………………………………………………………………

  1. You will not be accepted if you don’t finish your home work.

      Unless……………………………………………………………………………

  1. “Don’t swim out too far, boys ’’ I said

     I warned…………………………………………………………………………

  1. They arrived late because the traffic was terrible.

       Because of………….……………………………………………………………

HƯỚNG DẪN CHẤM và ĐÁP ÁN TIẾNG ANH 8

I. Vocabulary

1C 2A       3B       4D       5A       6A       7B       8C       9A       10B

11. flights        12. entertainment        13. useless       14. childhood  15. unhelpful

B . Grammar And Structures

16 D          17. A               18. C               19. D               20. C               21. B               22. A

23. D    24. D        25. D               26. C               27. B               28. A               29. D

30.C     31D            32B                 33. D               34.D                35. D

36. A        37. B               38. C               39. D               40. A

III.       41. are written                         42. was created           43. have been published                      44. have been added                          45. is done

Speaking

46. C             47. E                48. A               49D                 50. B

51. B              52. A               53. D               54. A               55. C

Reading

I .    56. celebration        57. display     58. gather        59. ring          60. custom

61. midnight        62. bring        63. gifts           64. symbolize      65. particularly

66. A            67. A             68.B                69. D               70.A

71. C            72. A          73. D               74. B               75.C

Writing

76. Early this morning the children decided to go for a run.

77. Life in the country is definitely changing for the better.

78. The date of the meeting will have to be changed tomorrow.

79. Tom was having a shower when the telephone rang.

80. Last year, we spent a week in My Son and I did not want to leave.

81. Watching television is considered the most popular kind of entertainment nowadays.

82. After many experiments, finally the first successful flight was made by the Wright brothers.

83. My grandfather used to tell us stories until  we  fell  asleep.

84. I  used to collect  shells  when I was a kid.

85. My uncle  moved to Ho Chi Minh City in 1987 and he has  lived  there since then.

II.

  1. Tom is a hard -working student
  2. Running a mile a day is good exercise
  3. Being with you is a great pleasure.
  4. She wasn’t seen at all
  5. Peter is taller than Tom
  6. Her father asked her : “Will you go to the cinema with your friend?”
  7. The little girl isn’t treated in a normal way by the step- mother
  8. Do you mind if I smoke?
  9. Barbara works hardest
  10. He told his customer to bring it back if it didn’t fit well
  11. We haven’t seen him since 1988.
  12. It took Peter 3 hours to repair his computer.
  13. Unless you finish your homework, you will not be accepted.
  14. I warned the boys not to swim out too far.
  15. Because of the terrible traffic, they arrived late.

– Xem thêm :

+ Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 8 – Môn Tiếng Anh – Mã đề 021612

Đang tải...

Related Posts

Bình luận