Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 8 – Môn Tiếng Anh – Mã đề 021612

Đang tải...

MÔN THI: TIẾNG ANH 8

 Thời gian làm bài: 120 phút (Không kể thời gian giao đề

SECTION A: PHONETICS & SPEAKING

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other three.

1. A.  age B. garbage C. heritage D. language
2. A.  seat B. great C. jeans D. mean
3. A. invited B. cooked C. laughed D. developed
4. A. television B. physics C. pleasure D. expensive
5. A. though B. clothing C. bath D. those
1. 2. 3. 4. 5.

 II. Identify the word whose main stress is different from that of the other three.

6.  A. nation B. comfort C. apply D. moment
7.  A. attraction B. afternoon C. pyramid D. century
8.  A. machine B. forecast C. program D. jungle
9.  A. collect B. packet C. borrow D. country
10. A.character B. popular C. wonderful D. computer
6. 7. 8. 9. 10.

 III. Rearrange the following sentences to make a logical dialogue between two people. Number the sentences in order.

  1. Yes. That’s a good idea. I will make some sandwiches.
  2. OK. And I will bring some lemonade.
  3. I won’t buy any cheese then. I will bring some fruit instead.
  4. Well, I think I will take mine. It is still cold in the mornings .
  5. I think it will be sunny tomorrow so I’ll probably wear my shorts. I won’t take a pullover.
  6. Shall we go for a picnic tomorrow?
  7. Shall I buy some cheese?
  8. Shall I invite David and Helen?
  9. That’s a good idea. It will be nice if they come.
  10. I don’t really like cheese.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

SECTION B: VOCABULARY – GRAMMAR

I. Choose the best answer from A, B, C or D to complete each of the following sentences.

1. The man told me ………………to go to the post office.

A.  what will B. how can I C.  how D. how I can

2. Remote controls are used to  …………………..with TV.

A.  connect B.  relate C.  interact D.  show

3. She looks  ……………………                         today.

A.   nervous and anxiously C. nervous and anxious
B.  being nervous and anxious D. nervously and anxiously

4. He hates…………………..to do something by others.

A.  being to ask B. asking C. being asked. D. to ask.

5. I’ve ………………….to Paris. I went there in March.

A. gone                       B. been                                    C. just                          D. yet

6. Who is your best friend? – The girl……………………on the stage.

A. sings B. to sing C. singing D. will sing

7. – “Would you mind ………………………..next to you ?”   Not at all.

A. if I sit B.  to sit C. sitting D. if I sat

8. What are you going to do? – I don’t know. I haven’t made…………………..my mind yet.

A. on               B. at                                        C. in                            D. up

9. Hurry up,…………………you will be too late for school.

A.  if B. but C. or D. and

10. Deaf-mutes can ………………….speak …………………. hear.

A. both … and       B. neither …nor      C. not only … but also         D. either … or

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

II. Supply the correct word form to complete the following sentences.

1. Graham Bell was a famous ……………               INVENT

1

2. Playing soccer is one of my favorite………….. ACT

2

3. Environmental ………is everybody’s responsibility.  PROTECT

3

4. We can see many  ………………on TV everyday. ADVERTISE

4

5.  Thanhs anyway, but it was   ……… news. VALUE

5

III. There are ten mistakes in this paragraph. Find them out and correct them.

In 1783, two French brothers build the first balloon to take people into the air. One hundred and twenty years lately, in 1903, the Wright brothers built the first plane with an engine and flied in it . This was in the United States. Then, in 1918, the US Post Office begun the first airmail service. Aeroplanes changed a lot in the next thirty year. Then, in 1950s, aeroplanes became many faster because they had jet engines. In 1976, Concorde was building in the UK and France. It is the faster passenger plane in the world and it can flying at 2500 kilometers an hour, so the journey in London to New York is only four hours. Today millions of people travel on aeroplane, and it is difficult to think of a world without them.

build -> built

  Mistakes Corrections   Mistakes Corrections
1 6
2 7
3 8
4 9
5 10

SECTION C: READING

I. Fill each blank in the following passage with one suitable word.

Health is something we tend to ignore when we have it. When our body is rather well, we’re hardly ever (1) ….of it. But illness can come, even (2)…….. we are young. In fact, childhood has been a very vulnerable time. Many (3)…..attacked children in particular and people knew very little about how to prevent such illness or how to (4)…. them once they struck. The result was that many children died. About century ago, however, scientists found out about germs, and then everything (5)……. The cause of many diseases (6)…..  known, and cures were developed. As this medical knowledge spread the world became   (7)….. safer for children. The result is that whereas a hundred years ago the average man lived for 35 years. Nowadays, in many places of the world, people can expect to (8)….. for years. And what do we except by the years 2010? Undoubtedly, (9)…..  science will continue to advance. Some people will be able to (10) …… medical problems that are unavoidable today.

Your answers

1………………. 3…………… 5………………. 7…………… 9……………
2………………. 4…………… 6………………. 8…………… 10…………..

II. Read the passage and answer the questions by choosing the best answer:

As a result of years of research, we know that too much animal fat is bad for our health. For example, Americans eat a lot of meat and only a small amount of grains, fruit and vegetables. Because of their diet, they have high rate of cancer and heart disease. In Japan, in contrast, people eat large amount of grains and very little meat. The Japanese also have very low rates of cancer and heart disease. In fact, the Japanese live longer than anyone else in the world. Unfortunately, when Japanese people move to the United States, the rates of heart disease and cancer increase as their diet changes. Moreover, as hamburgers, ice cream, and other high fat foods become popular in Japan, the rates of heart disease and cancer are increasing there as well. People are also eating more meat and diary products in other countries such as Cuba, Mauritius and Hungary. Not surprisingly, the disease rates in these countries are increasing along with the change in diet. Consequently, doctors everywhere advise people to eat more grains and vegetables and to eat less meat and fewer diary products.

1. What is the main idea of this passage?

  1. Children eat the same way their parents eat.
  2. Doctors advise people to eat more grains, fruits and vegetables.
  3. Eating meat causes heart disease and cancer.
  4. The kind of diet we have can cause or prevent diseases

2. Why do Japanese have low rates of cancer and heart disease?

  1. Because their diet changes.
  2. Because they do eat animal fat.
  3. Because they eat a lot grains and very little meat.
  4. Because they live longer than anyone else in the world.

3. ” … the Japanese live longer than anyone else…” What does anyone else mean?

  1. all other people
  2. most other people
  3. nobody
  4. some other people

4.”. the rates of heart and disease and cancer are increasing there as well. “Where does there refer to?

  1. In the United States.
  2. In Cuba.
  3. In Japan.
  4. In Cuba Mauritius, and Hungary

Your answers: 1………………  2…………… 3………………….   4………

SECTION D: WRITING

I. Finish the second sentence in such a way that it means exactly the same as the first one.

  1. People use milk to make cheese and butter.

Milk……………………………………………………………

  1. Ba said : “ Will you visit me tomorrow, Lan ?”.

Ba asked …………………………………………………………….…………

  1. Playing sports in the summer is very wonderful.

It………………………… ………………………………………………………………………

  1. My grand father often went fishing when he was young .

My grand father used …………………………………………………………………………

  1. I didn’t arrive in time to see the opening of the match .

I wasn’t  ………………………………………………………………………….

  1. Nobody has ever rented this expensive hotel for a long time.

This expensive…………………………………………………………………

  1. The last time she went out with him was two years ago.
    She hasn’t ……………………………………………………………………………………..
  2. I haven’t eaten this kind of food before.

This is the first time…………………………………………

III. Write a composition on the following topic: (about 150-180 words)

Write somthings about a celebration or a festival  you know , such as : Vietnamese Teacher’s Day; Women’s Day ; Lang Vac Festival…………….

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHÂ M

SECTION A: PHONETICS & SPEAKING

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other three. (1 x 5 = 5 marks)

1. A 2. B 3. A 4. D 5. C

II. Identify the word whose main stress is different from that of the other three. (1 x 5 = 5)

6. C 7. A 8. A 9. A 10. D

III. Rearrange the following sentences to make a logical dialogue between two people. Number the sentences in order. (1 x 10 = 10)

1. C 2. H 3. B 4. G 5. D 6. F 7. E 8. J 9. A 10. I

SECTION B: VOCABULARY – GRAMMAR

I. Choose the best answer from A, B, C or D to complete the following sentences. (1 x 10 = 10)

1. C 2. C 3. C 4. C 5. B 6. C 7. D 8. D 9. C 10. B

 II. Supply the correct word form to complete the following sentences.(1 x 5 = 5)

1. inventor    2. activities   3 protection    4. advertisements      5. unvaluable

III. There are ten mistakes in this paragraph. Find them out and correct them.(1 x 10 = 10)

1.lately – later 2. flied – flew 3. begun – began 4. year – years 5. many – much
6. building – built 7. faster – fastest 8. flying – fly 9. in – from 10. on – by

SECTION C: READING

I.  Fill each blank in the following passage with one suitable word.(1 x 10 = 10)
1. aware 3. diseases 5. changed 7. much 9. medical
2. when 4. cure 6. was 8. live 10. solve
II. Read the following passage and choose the best answer from A, B, C or D. (4 x 1 =4)
1. B 2. C 3. A 4. C

SECTION D: WRITING

I. Finish the second sentence in such a way………….. (1 x 8 = 8)

  1. Milk is used to make cheese and butter.
  2. Ba asked Lan if she would visit him the following day.
  3. It is very wonderful to play sports in the summer.
  4. My grandfather used to go fishing when he was young.
  5. I wasn’t early enough to see the opening of the match.
  6. This expensive hotel hasn’t been rented for a long time.
  7. She hasn’t gone out with him for two years.
  8. This is the first time I have ever eaten this kind of food before

II. Write a composition on the following topic… (13 marks)

–  Layout :

– Grammar, structure and vocabulary:

– Content:

.                                          Total marks: 80: 4 = 20 marks

– Xem thêm :

+ Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 8 – Môn Tiếng Anh – Mã đề 013011

Đang tải...

Related Posts

Bình luận